Inkoon kunnanvaltuusto hyväksyi vuoden 2019 tilinpäätöksen maanantain kokouksessaan. Tilinpäätös oli n. 1 miljoonaa euroa alijäämäinen mikä johtui pääosin verokorttiuudistuksen tuomista haasteista, joka johti verotulojen vähenemiseen. Myös erikoissairaanhoidon kustannukset nousivat budjetoitua enemmän.

Viime vuoteen liittyi paljon hyviä asioita. Joukkoliikennettä kehitettiin ja Inkoonportti-yritysaluetta ruvettiin kehittämään. Samlla moni kunnan kaavahanke eteni.

-Meidän taloudellinen perustilanne on parempi moneen kuntaan verrattuna, Demografiset muutokset rupeavat myös näkymään meillä, mikä vaatii tarkkuutta sekä uudistushalua meiltä, toteaa Inkoon kunnanhallituksen puheenjohtaja Henrik Wickström (r.).

Inkoon kunnanhallitus tulee tulevana maanantaina keskustelemaan kunnan asuntopoliittisen ohjelman toimeenpanoa. WIckström näkee, että Inkoolla on paljon mahdollisuuksia, joita kunnan tulisi hyödyntää.

-Meillä on Inkoossa luonto, meri, pk-seudun läheisyys sekä toimivat peruspalvelut. Kiinnostus asumista kohti kaupunkien ulkopuolella on myös kasvussa. Olemme tehneet yhteiskunnassa yhteisen digiloikan, mikä mahdollistaa etätyön jatkossa paremmin. Mielestäni meidän tulisi panostaa juuri näihin asioihin siten, että Inkoosta voitaisiin tehdä Etelä-Suomen paras etätyökunta, sanoo Wickström

Wickström painottaa, että kuntakehittämiseen tulee edelleen panostaa enemmän. Tämä liittyy mm. elinkeinoelämän toimintaedellytysten vahvistamiseen. Wickström näkee myös Joddbölen alueen kehittämisten mahdollisuuten kunnalle.

Wickström toteaa toivovansa, että ensi vuonna uusi kunnanvaltuusto päivittää kuntastrategian.

-Kuntastrategia on kunnan keskeinen johtamisen väline. Tällä vaalikaudella tehdyt linjaukset tulee ensi vuonna tarkistamaan siten, että ne vastaavat nykykehitystä, sanoo Wickström.