HENRIK WICKSTRÖM

Nimeni on Henrik Wickström ja olen 24-vuotias kuntapäättäjä Inkoosta. Toimin tällä hetkellä omassa kotikunnassani kunnanvaltuutettuna sekä kunnanhallituksen puheenjohtajana. Olen itse asiassa Suomen nuorin kunnanhallituksen puheenjohtaja, mikä on minulle henkilökohtaisesti suuri kunnia.
 
Synnyin Inkoon Tähtelään, maatilan perheen toisena lapsena. Minulle ovat työnteko, yritteliäisyys, toisen kunnioittaminen sekä nöyrä ote elämään aina olleet tärkeitä elementtejä omassa lapsuudessani. Maanviljelijäperheen lapsena elämä maalla on tullut tutuksi. Raikas luonto on aina ollut läsnä ja sen vuoksi luonnosta on minulle tullut tärkeä.
 
Minulle politiikka ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen ovat kutsumus. Olen ollut koko aikuisikäni mukana kunnallispolitiikassa omassa rakkaassa kotikunnassani Inkoossa. Olen todella kiitollinen siitä, että saan olla mukana kehittämässä Inkoosta parempaa asuinpaikka kaikille. Olin ehdolla kuluneen kevään eduskuntavaaleissa ja sain yhteensä 3265 ääntä, mistä olen erittäin kiitoliinen. Tällä kertaa ei tuolla äänimääräällä paikka eduskunnassa irronnut.
Vapaa-aikani vietän pitkälti urheilun, ystävien tapaamisen sekä matkustamisen merkeissä. En toki saa unohtaa mainita teatteriharrastustani, joka on kulkenut mukanani koko nuoruuteni. Olen kulttuurin ‘’suursyömäri’’ ja olenkin tämän vuoksi suhteellisen tuttu näky monessa kulttuuritapahtumassa Länsi-Uudellamaalla.
Vuoden 2019 Eurovaaleissa olen ehdolla RKP:n riveissä. Minä koen, että EU tarvitsee uuden järkevämmän suunnan. EU:n tulee mahdollistaa, ei vaikeuttaa ihmisten elämää.

Tosiasia on, että meidän täytyy puolustaa eurooppalaisia perusarvoja; demokratiaa ja vapautta. Elämme murrosvaihetta mitä tulee arvopohjaan jolle Eurooppa on rakennettu. Haluan työskennellä valoisan, avoimen ja rauhanomaisen Euroopan puolesta.

Meidän täytyy eurooppalaisella tasolla ratkoa talous- ja ilmasto-ongelmamme. Tarvitsemme vahvoja tulevaisuuden visioita siitä, miten haluamme, että unioni kehittyy. Eurooppalainen kauppapolitiikka ja infrastruktuuri ovat äärimmäisen tärkeitä mitä tulee talouskasvuun. Emme saa unohtaa ilmastonäkökulmaa, joka tuo mukanaan paitsi haasteita, myös mahdollisuuksia. Tarvitsemme Eurooppaa jossa yritykset, yrittäjyys ja innovaatiot voivat syntyä ja kasvaa. Ainoastaan silloin pystymme pitämään eurooppalaisen hyvinvoinnin, samalla kun rajoitamme ilmaston lämpenemisen enintään 1,5 asteeseen.

 

Jos sinua jokin mietityttää, ole yhteydessä minuun. Ja mikäli haluat lähteä mukaan kampanjatiimiini kevään Eurovaaleja silmällä pitäen, voit laittaa viestiä tulemaan sähköpostiini: wickstrom2019@gmail.com 

Mukavaa päivän jatkoa sinulle!

Henrik