HENRIK WICKSTRÖM

Nimeni on Henrik Wickström ja olen 26-vuotias kuntapäättäjä Inkoosta. Toimin tällä hetkellä omassa kotikunnassani kunnanvaltuutettuna sekä kunnanhallituksen puheenjohtajana. Toimin myös RKP:n varapuheenjohtajan ja vaikutan näin ollen puolueen puoluehallituksessa ja puoluevaltuustossa. 

Synnyin Inkoon Tähtelään, maatilan perheen toisena lapsena. Minulle ovat työnteko, yritteliäisyys, toisen kunnioittaminen sekä nöyrä ote elämään aina olleet tärkeitä elementtejä omassa lapsuudessani. Maanviljelijäperheen lapsena elämä maalla on tullut tutuksi. Raikas luonto on aina ollut läsnä ja sen vuoksi luonnosta on minulle tullut tärkeä.

Valmistun nyt kevättalvella valtiotieteiden maisteriksi, ja sen jälkeen on tarkoitus siirtyä työelämään. Olen kuitenkin sen verran sitoutunut, että haluan löytää työn, joka myös mahdollistaa kunnallisen vaikuttamisen. 

Minulle politiikka ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen ovat kutsumus. Olen ollut koko aikuisikäni mukana kunnallispolitiikassa omassa rakkaassa kotikunnassani Inkoossa. Olen todella kiitollinen siitä, että saan olla mukana kehittämässä Inkoosta parempaa asuinpaikka kaikille. Olin ehdolla kevään 2019 eduskuntavaaleissa ja eurovaaleissa. Minulle on kasvanut eri tehtävien kautta kattava verkosto, mikä on tärkeä vaikuttamisen näkökulmasta. Minulle yhteistyö on tärkeää myös poliittisesta näkökulmasta ja olenkin panostanut poliittisen yhteistyön vahvistamiseen Inkoossa kuluneen valtuustokauden aikana kunnanhallituksen puheenjohtajan asemassani. 

Vapaa-aikani vietän pitkälti urheilun, ystävien tapaamisen sekä matkustamisen merkeissä. En toki saa unohtaa mainita teatteriharrastustani, joka on kulkenut mukanani koko nuoruuteni. Olen kulttuurin ‘’suursyömäri’’ ja olenkin tämän vuoksi suhteellisen tuttu näky monessa kulttuuritapahtumassa Länsi-Uudellamaalla.

Kevään 2021 kuntavaaleissa olen ehdolla RKP:n riveissä. Minä toivon saavani jatkaa Inkoon kehittämistä tulevan neljän vuoden aikana. Mielestäni Inkoo on upea paikkakunta. Meillä on kunnassa hyvä kehitysvire päällä ja haluan näin ollen antaa oman panokseni siihen. että Inkoosta tulee entistäkin mukavampi ja toimivampi kunta.

Minä haluan, että kaikki asukkaat Inkoossa viihtyvät ja tuntevat olonsa turvalliseksi, ja että palvelut toimivat, kun niitä tarvitaan. Lasten tulee saada paras mahdollinen alku elämälleen. Haluan myös taata lapsillemme viihtyisän päiväkoti- ja kouluympäristön, jossa he voivat hyvin. Haluan myös, että ihmiset ikääntyessään saavat tarvitsemansa avun ja tuen. Palveluiden on toimittava suomeksi ja ruotsiksi.

Arjen Inkoossa tulee olla sujuvaa. Palveluiden tulee toimia – aina joukkoliikenteestä hyvinvointipalveluihin, jotka tulevat olemaan keskiössä sote-uudistuksen toteutettua.

Koronapandemia on vaikuttanut meidän kaikkien elämiin eri tavalla. Meidän on vahvasti panostettava siihen, että kukaan ei jää yksin huolensa kanssa. Esim. yksinäisyys on asia, jota voimme ennaltaehkäistä paikallisesti. 

Minä haluan, että Inkoo tarjoaa eri elämäntilanteeseesi sopeutettuja viihtyisiä asuinympäristöjä. Nyt meillä on etenkin puutetta asunnoista, jotka sopisivat nuorille sekä iäkkäille. Itse toivon kuitenkin, että voimme vauhdittaa maankäyttöpolitiikkaamme siten, että saamme myös uusia perheille soveltuvia asuinalueita toteutettua.

Lisääntyvä etätyötrendi on Inkoolle mahdollisuus. Itse haluan, että Inkoo on Suomen paras etätyöpaikkakunta. Tämä on kova tavoite, mutta ihan mahdollinen. Se vaatii, että panostamme hyvien verkkoyhteyksien kehittämiseen, hyviin palveluihin sekä vapaa-ajan aktiviteetteihin. Tässä yhteistyö yritysten ja yhdistysten kanssa on tärkeää. Kulttuuri on myös tärkeä osa viihtyisän kunnan luomisessa. 

Inkoon tulee olla elinvoimainen kunta. Elinvoimaisen kunnan valtti on hyvinvoivat yritykset, joita meillä Inkoossa on. Inkoolla on vahva yhteistyö paikallisten yritysten sekä yrittäjäyhdistyksen kanssa. Tämä on asia, jota meidän tulee vaalia. Meidän tulee jatkossakin luoda toimintaedellytyksiä yrityksille.

Minä haluan edistää Inkoon kunnan kehitystä. Inkoon tulee olla elävä kunta. Olemme keskustaan saaneet luotua kuntana lisää toimintaedellytyksiä palveluille. Tätä työtä meidän jatkettava varsinkin kun keskustaan tulee lisää asuntoja, kuten Inkoonrannan alue. Me emme kuitenkaan saa unohtaa meidän monipuolisia kyliä. Esim. Barösund on kehittynyt viime vuosina valtavasti ja tällä erää se tarjoaa korkealuokkaiset palvelut matkailun näkökulmasta. 

Minä haluan, että jokainen inkoolainen kokee itsensä tärkeäksi. Kunnan tulee aktiiviesti käydä vuoropuhelua inkoolaisten kanssa. Monipuolinen luonto, meri ja saaristo ovat Inkoolle ja inkoolaisille arvokkaita. Meidän tulee panostaa siihen, että saamme luotua paremmin mahdollisuuksia esim. retkeilylle Inkoon luonnossa.  Myös kuntamarkkinointiin tulee jatkossa panostaa. 

Helmi- maaliskuussa 2021 julkaisen täällä kotisivullani tarkemman vaaliohjelmani. Tulen kevättalven aikana julkaisemaan myös kirjoituksia blogissani, Facebookissa ja Instagramissa, joissa tulen kertomaan, miten minä haluaisin kehittää Inkoo

Jos sinua jokin mietityttää, ole yhteydessä minuun. Ja mikäli haluat lähteä mukaan kampanjatiimiini kevään Eurovaaleja silmällä pitäen, voit laittaa viestiä tulemaan sähköpostiini: henrik.wickstrom(at)inga.fi.

Mukavaa päivän jatkoa sinulle!

Henrik