Koronavirusepidemia pitää Suomea ja suomalaisia vahvasti otteessaan. Olemme uusien tiukkojen rajoitusten edessä, joita kukaan ei halua asettaa ilman vakavaa perustetta.

Rokotukset tuovat valoa koronatunnelin päähän. Nyt on tärkeää miettiä, miten saisimme rokotteista tulevan hyödyn mahdollisimman maksimaalisesti.

Koen, että rokotusjärjestystä olisi tärkeää muuttaa siten, että riskiryhmien rokottamisen jälkeen rokotukset keskitetään pandemian pahimmin runtelemille alueille, kuten pk-seudulle, pk-seudun kehyskuntiin ja Turun alueelle. 

Kohdentamalla rokotukset näille alueille saisimme myös tehokkaammin pysäytettyä viruksen leviämisen muille alueille Suomessa. Tämä hyödyttäisi koko maata niin terveydellisestä, taloudellisesta kuin sosiaalisesta näkökulmastakin.

Nyt on äärimmäisen tärkeää tehdä nopeita ratkaisuja epidemian pysäyttämiseksi. Rokotusjärjestyksen muuttaminen on kansallisen rokoteasiantuntijaryhmän linjauksen mukaan tärkeää tehdä mahdollisimman pian, jotta kunnat pystyvät paremmin varautumaan asukkaiden massarokotuksiin. 

Henrik Wickström
RKP:n varapuheenjohtaja
Kunnanhallituksen pj. , Inkoon kunta