Inkoon kunnanhallitus sai tiedokseen kesätoimenpiteen kesäksi 2023. Inkoon kunnanhallituksen puheenjohtaja Henrik Wickström (r.) pitää tärkeänä, että kunnalla on erityispanostuksia kesänä. 

-Inkoo on kesäpaikkakunta ja kesä houkuttelee Inkooseen myös paljon vierailijoita. Tämän vuoden kesäpanostuksissa olemme myös pyrkineet huomioimaan paremmin itse inkoolaiset. Toivomme, että meidän panostuksemme luovat hyvinvointia arkeen inkoolaisille ja houkuttelevat kuntaan myös vierailijoita. Tänä vuonna myös eri kulttuuripanostukset ovat tärkeä osa Inkoon kesää, sanoo Wickström.


Wickström toteaa, että kunnan on mietittävä jo tulevaa kesää, eli vuotta 2024. Silloin pienvenesatama laajenee, mikä asettaa myös uusia vaatimuksia palveluille. Se, mikä herättää edelleen keskusteluita inkoolaisten keskuudessa ovat parkkipaikat. 


-Moni toivoo, että saisimme meren viereen väljyyttä satama-alueella. Tämä on asia, jota saamme varmaan edelleen pohtia. Tänä kesänä teemme tiettyjä muutoksia, mutta uskon, että tätä on tarkasteltava kokonaisvaltaisemmin jatkossa. 


Tässä on osa Inkoon kesätoimenpiteistä kesällä 2023: 


Inkoon Päivä järjestetään 1.7.2023 ja on yksi suurimmista kunnan itse tuottamista tapahtumista. Tämänvuotiset ohjelmanumerot ovat pitkälti varmistuneet. Koska kunnantalon kattoremonttia toteutetaan näillä näkymin samaan aikaan, lava- ja tapahtuma-alueeksi on varmistettu kirkon vieressä oleva nurmikkoalue.


Kesäksi on sovittu kaksi tapahtumaa Muumipuistoon, joista ensimmäinen on kesäkuussa ja toinen heinäkuussa. Tavoitteena on tuoda leikkipuisto paremmin esiin kesävieraille, erityisesti lapsiperheille, ja samalla vahvistaa hienon puiston tunnettavuutta.


Koska saaristo on yksi Inkoon valttikorteista, kunta haluaa hyödyntää sitä myös tapahtumien muodossa. Kunta järjestää siksi Inkoon Meripelastajien ry:n kanssa kaksi opastettua kierrosta Bågaskärillä. Kuljetus saarelle hoidetaan taksiveneillä.


Wilhelmsdalin valtuustosalissa tullaan järjestämään kolme eri taidenäyttelyä, jotka jaksottuvat kesäkuusta elokuuhun. Näyttelyissä voi ihailla niin paikallista kuin ulkopaikkakuntalaista taidetta.


Inkoon keskustaan on myös suunniteltu tunnelmaa nostattavaa elävää musiikkia trubaduurin tai muun soittajan toimesta, mikä toteutettaisiin yhteistyössä Musiikkiopiston kanssa. Musiikkiopisto kartoittaa tällä hetkellä sopivia henkilöitä tämän toteuttamiseen. Esiintymiset olisivat pääsääntöisesti pienvenesataman lähettyvillä. Lisätietoa tapahtumista julkaistaan kunnan verkkosivuilla ja tapahtumia tullaan markkinoimaan sosiaalisessa mediassa ja painetuissa lehdissä.


Kesäkauden 2023 vierasvenesatamatoiminta jatkuu yhteistyössä Sea Wen kanssa.

Saaristoliikennettä operoivat taksiveneet jatkavat samalla tavalla kuin viime vuonna alkaen 10.6.

Kesäkaudella 2023 kunnalla on tarjota noin 170 uutta yleistä pysäköintipaikkaa kesävieraiden käyttöön Pysäköintiin liittyviä opasteita parannetaan ja kunta kokeilee pysäköinnin ohjaajien hyödyntämistä juhannuksena. Keskusta-aluetta tullaan myös somistamaan siten, että pienvenesatama-alueesta tulee viihtyisämpi.