Inkoossa junaliikenne lakkautettiin liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) toimesta keväällä 2016. Päätös oli ikävä uutinen Inkoolle ja koko Länsi-Uudellemaalle.

Tuon kevään jälkeen olemme Inkoossa pyrkineet systemaattisesti edistämään junaliikenteen uudelleen käynnistämistä. Olemme kerran vuodessa käyneet keskusteluita VR:n johdon kanssa sekä olleet useaan otteeseen yhteydessä liikenne- ja viestintäministeriöön sekä asiasta päättäviin tahoihin, eli kansanedustajiin ja valtioneuvoston jäseniin.

”Vihdoin pääsimme johonkin konkreettiseen tulokseen. VR aikoo selvittää, voisiko joku heidän junavuoroistaan pysähtyä Inkoossa.”

 

Muutama viikko sitten, kävimme kunnan puolelta jälleen keskusteluita VR:n johdon kanssa junaliikenteestä. Vihdoin pääsimme johonkin konkreettiseen tulokseen. VR aikoo selvittää, voisiko joku heidän junavuoroistaan pysähtyä Inkoossa. Tämä voi kuullostaa pieneltä asialta, mutta on tärkeä askel meille, mikäli me haluamme junaliikenteen jälleen käyntiin Inkoossa.

On kiinnostavaa kuulla, mitä VR tästä sanoo. Tulemme ensi viikolla neuvottelemaan HSL:n kanssa ja silloin tulemme myös keskustelemaan junaliikenteestä. Tänään seudullisella rantarataryöryhmällä oli myös kokous, jonka aikana keskusteltiin radan kehittämisestä.

Junaliikennettä edistetään siis koko ajan. Odotan innolla VR:n selvitystä junien pysähtymismahdollisuuksista Inkoossa.