Kantatie 51 on meidän seudullemme todella merkittävä liikenneväylä. Sen kaikenlainen parantaminen on siksi koko seudullemme tärkeää. Henkilökohtaisesti olen kuitenkin huolissani kantatie 51:n tieturvallisuudesta. Viime kuukauden aikana on tapahtunut onnettomuuksia kantatie 51:n liittymissä Inkoon alueella. Kantatie 51:llä löytyy Inkoon ja Siuntion alueella useampi nelihaaraliittymä, jotka ovat todella vaarallisia.
Juuri liittymien kunnostaminen on tärkeää. Inkoossa edistetään tällä hetkellä Inkoon Satamatien ja Tähteläntien risteysten suunnittelua. Näillä näkymin suunnitelmat Satamatien liittymän suhteen valmistuvat ennen vuoden loppua. Tähtelän risteyksen suunnittelua tulee jatkaa vielä ensi vuonna, jolloin on myös tarkoituksena puuttua Degerbyn alueen keskeisiin liittymiin. Myönteistä on kuitenkin se, että ensi vuonna tullaan toteuttamaan Bollstantien risteyksen perusparantaminen, johon hallitus kohdistaa 500 000 euroa tämän vuoden talousarviossa.
Siuntiossa suunnitellaan myös liittymiä. Keskeisintä olisi kunnalle saada Sunnanvikin risteys parannettua. Hanke on kuitenkin sen verran mittava, että se ei etene, ennen kuin rahoitus on valmis. Tämän vuoden valtion talousarviossa löytyy suunnittelurahaa Störsvikin liittymän parantamiseksi. 
On hyvä, että vaarallisten liittymien turvallisuutta halutaan parantaa eri keinoin. Haastavaa on kuitenkin näiden hankkeiden rahoittaminen. Kuntien taloustilanne heikkenee ja on syytä kysyä, tuleeko kuntien maksaa valtion kantatien parantamisesta. ELY-keskuksen mukaan esimerkiksi Tähtelän liittymän parantaminen pitäisi olla kokonaan kunnan varoilla kustannettava hanke. Tätä en pidä oikeudenmukaisena. Näillä näkymin Tähtelän liittymän parantaminen tulee maksamaan kolme miljoonaa euroa, samoin Inkoon Satamatien liittymän parantaminen. Inkoolla ei ole rahaa näiden liittymien rakentamiseen vaan valtion on kyllä niihin panostettava. 
Itse toivon, että saamme myös kantatie 51:n nelikaistaistamista jatkettua Kirkkonummelta Siuntioon. Hankkeesta on ympäristövaikutusten arviointi menossa. Toivon, että saisimme suunnitelmat hankkeesta valmiiksi eduskuntavaaleja 2027 silmällä pitäen. Näin voisimme vaikuttaa siihen, että Siuntio-Kirkkonummi – alueen laajempi parantaminen tapahtuisi tulevalla hallituskaudella. Se olisi kaikkien kolmen kunnan – Kirkkonummen, Siuntion ja Inkoon elinvoimaisuuden näkökulmasta todella merkityksellistä.  
 
Meidän seudullamme löytyy myös paljon teitä, jotka ovat huonossa kunnossa. Olen mukana eduskunnan liikennejaostossa ja pidän tärkeänä pitää esillä seutumme tiestön kuntoa. Tänä vuonna kunnostettiin osa Överbyntiestä Kirkkonummella. Meillä löytyy kuitenkin vielä useita huonokuntoisia teitä alueellamme. Hallitus panostaa ensi vuonna lisää määrärahoja myös alemman tieverkoston kuntoon, joten toivon, että saamme näitä varoja myös kohdistettua lisää seudullemme. 
Henrik Wickström 
Kansanedustaja,
Kunnanhallituksen pj., Inkoo
RKP