HENRIK WICKSTRÖM

Nimeni on Henrik Wickström ja olen 28-vuotias poliitikko Inkoosta. Toimin tällä hetkellä RKP:n varapuheenjohtajana ja vaikutan näin ollen puolueen puoluehallituksessa ja puoluevaltuustossa. Olen Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallituksen II varapuheenjohtaja ja oman valtuustoryhmäni puheenjohtaja. Omassa kotikunnassani toimin kunnanvaltuutettuna sekä kunnanhallituksen puheenjohtajana.

Synnyin Inkoon Tähtelään, maatilan perheen toisena lapsena. Minulle ovat työnteko, yritteliäisyys, toisen kunnioittaminen sekä nöyrä ote elämään aina olleet tärkeitä elementtejä omassa lapsuudessani. Maanviljelijäperheen lapsena elämä maalla on tullut tutuksi. Ympäröivä luonto on aina ollut läsnä ja sen vuoksi luonnosta on tullut minulle tärkeä.

Valmistuin kevättalvella 2021 valtiotieteiden maisteriksi, ja olen töissä Suomen Yrittäjissä elinkeinopoliittisena asiantuntijana. Olen kuitenkin siinä määrin sitoutunut politiikkaan, että olen sen vuoksi hakeutunut sellaisiin töihin, jotka myös ajallisesti mahdollistavat poliittisen vaikuttamisen.

Minulle politiikka ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen ovat kutsumus. Olen ollut koko aikuisikäni mukana kunnallispolitiikassa omassa rakkaassa kotikunnassani Inkoossa. Olin ehdolla kevään 2019 eduskuntavaaleissa ja eurovaaleissa. Aluevaaleissa olin valtakunnallinen ääniharava ja sain kolmanneksi eniten ääniä Suomessa, mikä oli suurin äänisaalis Länsi-Uudellamaalla.

Minulle on kasvanut eri tehtävien kautta kattava verkosto, mikä on tärkeä vaikuttamisen näkökulmasta. Minulle yhteistyö on tärkeää myös poliittisesta näkökulmasta ja olenkin panostanut poliittisen yhteistyön vahvistamiseen niissä organisaatioissa, joissa olen vaikuttanut.

Vapaa-aikani vietän pitkälti urheilun, ystävien tapaamisen sekä matkustamisen merkeissä. En toki saa unohtaa mainita teatteriharrastustani, joka on kulkenut mukanani koko nuoruuteni. Olen kulttuurin ‘’suursyömäri’’ ja olenkin tämän vuoksi suhteellisen tuttu näky monessa kulttuuritapahtumassa Länsi-Uudellamaalla.

Huhtikuun 2023 eduskuntavaaleissa olen ehdolla RKP:n riveissä Uudellamaalla. Minä toivon saavani tehdä töitä jatkossa kansanedustajana alueemme asukkaiden ja kaikkien suomalaisten puolesta.

Tällä sivulla kerron, mitä asioita haluan edistää kansanedustajana. Minulle on tärkeää, että voimme säilyttää Suomen hyvinvointivaltiona. Se tulee vaatimaan panostuksia sote-palveluihin, yrittäjyyteen, opetukseen ja kasvuun. Samalla meidän on saatava Suomen velanotto katkaistua. Tasapainossa oleva julkinen talous on avain toimivalle hyvinvointiyhteiskunnalle.

Julkisuudessa puhutaan paljon kaikista ongelmista. Suomessa löytyy paljon haasteita ratkottavana, mutta haluan alleviivata, että olemme maailman onnellisin maa. Omalla politiikallani haluan luoda uskoa tulevaan sekä ratkoa Suomen haasteet yhdessä teidän kanssanne.

Yhteiskunnan arvot mitat siinä, miten se pitää huolta heikoimmistaan. Minun Suomessani ketään ei jätetä yksin. Ukrainassa käytävä sota on vavisuttanut turvallisuuden tunnettamme. Meidän tulee vahvistaa Suomessa arjen turvallisuutta. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että meillä on päiväkodit ja koulut lapsille ja nuorille, sinulla on lääkäri, joka auttaa kun sairastut ja että joukkoliikenne toimii. Suomen tulee myös panostaa omaan maanpuolustukseensa sekä tukea jatkossakin Ukrainaa.

Oman vaaliohjelmani olen rakentanut viiden teeman ympärille. Tässä alla voit tutustua näihin teemoihin. Näiden avulla uskon, että voimme kääntää Suomen suunnan, vahvistaa kasvua ja huolehtia kaikista suomalaisista.

Helmikuussa 2023 julkaisen täällä kotisivullani tarkemman vaaliohjelmani. Tulen joulun pyhien jälkeen julkaisemaan myös kirjoituksia blogissani, Facebookissa ja Instagramissa, joissa tulen kertomaan, miten minä haluaisin kehittää Länsi-Uudenmaan hyvinvointialuetta.

Jos sinua jokin mietityttää, ole yhteydessä minuun. Ja mikäli haluat lähteä mukaan kampanjatiimiini talven aluevaaleja silmällä pitäen, voit laittaa viestiä tulemaan sähköpostiini: henrik.wickstrom(at)sfp.fi.

Mukavaa päivän jatkoa sinulle!

Henrik