HENRIK WICKSTRÖM

Jag heter Henrik Wickström och är en 27 årig politiker från Ingå. För tillfället är jag kommunfullmäktigeledamot och kommunstyrelsens ordförande i Ingå. Därtill är jag i dagsläget medlem av Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistriktets styrelse samt vice ordförande för SFP. 

Jag föddes i Täkter, Ingå, i en jordbrukarfamilj som familjens andra barn. För mig har arbete, företagsamhet, respekt för andra och en ödmjuk livsstil varit viktiga element i min barndom. Utan att glömma tvåspråkigheten. Min pappa är svenskspråkig och min mamma är finskspråkig och tack vare det har jag lärt mig de båda språken, vilket jag är jättetacksam för. Den fräscha naturen har alltid varit en viktig del i min barndom och därmed har naturen blivit speciellt viktig för mig.

Under de senaste åren har jag arbetat och studerat. Vårvintern 2021 blev jag färdig med min examen från universitet. Jag upplever att det är viktigt att prova på olika saker i livet och det har jag gjort. Efter att ha inlett mina studier hade jag några år paus i studierna då jag jobbade på flygbolaget Finnair. Nu jobbar jag som näringslivspolitisk sakkunnig på Företagare i Finland. 

För mig är politiken och det samhälleliga påverkandet någon form av ett kall. Jag har varit hela mitt vuxna liv aktiv i kommunalpolitiken i Ingå. Jag har kandiderat i flera val på riksnivå senast i riksdagsvalet 2019 (3265 röster) och i EU-valet 2019 (6079 röster). 

Min fritid spenderar jag genom att utöva olika sporter och med att träffa vänner och bekanta. Jag gillar att upptäcka världen samt främmande kulturer vilket betyder att då jag har mer tid så brukar jag resa någonstans. Nu har det inte varit möjligt att åka utomlands på grund av rådande omständigheter utan istället har jag fått njuta av vad Finland erbjuder vilket inte alls varit fel.  

Jag får ju förstås inte glömma att nämna mitt ’’teaterhobby’’ som jag haft under hela min ungdom. Jag storgillar kultur och därmed så är jag en ganska vanlig syn på flera av kulturevenemangen i Västnyland.

Jag kandiderar i välfärdsområdesvalet i Västnyland. Jag ställer upp i valet för att jag vill arbeta för fungerande social- och hälsovårdstjänster från barn till seniorer. Jag vill att närservicen ska fungera och du ska få vård och omsorg på ditt eget modersmål, svenska eller finska. Valdagen är 23 januari 2022. 

Ifall du har några frågor åt mig så tveka inte att ta kontakt med mig. Och, ifall du vill hänga med i mitt kampanjteam inför välfärdsområdesvalet så kan du skicka mejl åt mig till henrik.wickstrom@sfp.fi.

Ha en trevlig fortsättning på dagen,

Henrik