HENRIK WICKSTRÖM

Jag heter Henrik Wickström och är en 26 årig kommunalpolitiker från Ingå. För tillfället är jag kommunfullmäktigeledamot och kommunstyrelsens ordförande i Ingå. Därtill är jag vice ordförande för SFP.

Jag föddes i Täkter, Ingå, i en jordbrukarfamilj som familjens andra barn. För mig har arbete, företagsamhet, respekt för andra och en ödmjuk livsstil varit viktiga element i min barndom. Utan att glömma tvåspråkigheten. Min pappa är svenskspråkig och min mamma är finskspråkig och tack vare det har jag lärt mig de båda språken, vilket jag är jättetacksam för. Den fräscha naturen har alltid varit en viktig del i min barndom och därmed har naturen blivit speciellt viktig för mig.

Under de senaste åren har jag arbetat och studerat. Nu i vinter blir jag färdig med min examen från universitet. Jag upplever att det är viktigt att prova på olika saker i livet och det har jag gjort. Efter att ha inlett mina studier hade jag några år paus i studierna då jag jobbade på flygbolaget Finnair.

För mig är politiken och det samhälleliga påverkandet någon form av ett kall. Jag har varit hela mitt vuxna liv aktiv i kommunalpolitiken i Ingå. Jag är ödmjukt tacksam för att jag får vara fortsättningsvis med och utveckla min kära hemkommun Ingå. Det vill jag fortsätta med under de kommande åren.

Jag har kandiderat i flera val på riksnivå senast i riksdagsvalet 2019 (3265 röster) och i EU-valet 2019 (6079 röster). Min fritid spenderar jag genom att utöva olika sporter och med att träffa vänner och bekanta. Jag gillar att upptäcka världen samt främmande kulturer vilket betyder att då jag har mer tid så brukar jag resa någonstans. Nu har det inte varit möjligt att åka utomlands på grund av rådande omständigheter utan istället har jag fått njuta av vad Finland erbjuder vilket inte alls varit fel.  

Jag får ju förstås inte glömma att nämna mitt ’’teaterhobby’’ som jag haft under hela min ungdom. Jag storgillar kultur och därmed så är jag en ganska vanlig syn på flera av kulturevenemangen i Västnyland.

Jag kandiderar i Ingå i kommunalvalet 2021. Jag ställer upp i kommunalvalet för att jag vill fortsätta det utvecklingsarbetet vi i kommunen kört igång med under de senaste åren. Livet ute på landsbygden blir allt mer populärt. Det här är en stor möjlighet för oss i Ingå.
coronakrisen har drabbat oss alla på olika sätt. Under de kommande åren är det viktigt att vi noggrant satsar på vår välfärdsservice och i skolan. Ingen får bli ensam oberoende ålder.

Ingå är en fantastisk ort med oändligt med möjligheter. Vårt läge i närheten av huvudstadsregionen, naturen, skärgården och känslan av samhörighet skapar en fenomenal grund för en attraktiv kommun. 

 

Jag vill att Ingå ska vara en kommun som skapar möjligheter för sina invånare, företag och alla aktörer. Jag vill jobba för att alla kan känna sig  trygga, och trivas i Ingå. Servicen ska fungera då man behöver den. Jag vill att barn i Ingå ska få den bästa tänkbara starten i livet. Jag vill att våra daghem och skolor är trevliga miljöer där barnen trivs. Jag vill att våra äldre i Ingå  ska få den hjälp och det stöd de behöver. Ensamhet är en växande utmaning inom alla åldersgrupper. Det är just i kommunerna som vi kan motarbeta ensamheten bäst.

Jag vill också se trivsamma boendemiljöer, anpassade till din livssituation. I Ingå finns det ett speciellt behov av boende som är lämpliga för unga och äldre. Vi behöver även utveckla nya bostadsområden som är lämpliga för familjer.

En livskraftig kommun behöver sina företag och jag är glad att vi har ett fungerande samarbete med den lokala företagarföreningen. Under de kommande åren måste vi planlägga mer företagstomter utan att glömma utvecklandet av Joddböleområdet. Kommunen ska skapa goda verksamhetsförutsättningar för företagen. Vi måste även analysera vad det ökade intresset för distansarbete betyder för oss. Goda dataförbindelser är viktiga att satsa på.

Mer tankar angående Ingå och kommunalvalet kommer jag att publicera på Facebook, Instagram samt här på min hemsida i min blogg under kampanjens gång. Jag har publicerat mitt valprogram här på min hemsida. Valdagen är 13 juni 2021.  

Ifall du har några frågor åt mig så tveka inte att ta kontakt med mig. Och, ifall du vill hänga med i mitt kampanjteam inför EU-valet så kan du skicka mejl åt mig till henrik.wickstrom@sfp.fi.

Ha en trevlig fortsättning på dagen,

Henrik