Henrik Wickström

Välkommen till min hemsida!

Jag är vice ordförande för SFP, styrelsens II viceordförande i Västra Nylands välfärdsområde samt kommunstyrelsens ordförande i Ingå. Jag kandiderar i riksdagsvalet i Nyland våren 2023. 

Jag är SFP:s viceordförande, kommunstyrelseordförande Ingå och II viceordförande i styrelsens för Västra Nylands välfärdsområde. 

Jag är en effektiv politiker och jag har erfarenhet av ledarskapsuppdrag såväl lokalt som internationellt. Jag är politices magister och jobbar som näringslivspolitisk sakkunnig på Företagarna i Finland. 

Jag är tvåspråkig (svenska & finska) och därutöver har jag utmärkta kunskaper i engelska samt behärskar franska och tyska. Jag har breda nätverk regional, nationellt och internationellt. 

riksdagsvalet 2023 

I finland är valdagen 2.4.2023

Förhandsrösningen i Finland 22-28.3.2023

Förhandsröstning utomlands  22-25.3.2023

Läs mer: vaalit.fi 

VALKAMPANJ

HÄNG MED I KAMPANJEN

Eurovaaliehdokas 2019

STÖD MIN KAMPANJ

LÄS MER OM MIG

RIKSDAGSVAL 2023

Dag(ar)

:

Timme(s)

:

Minut(er)

:

Andra(s)

BLOGG & NYHETER

Is i magen behövs i Ingå

Is i magen behövs i Ingå

Det att Blastr Green Steel meddelade om viljan att skapa en fabrik som producerar så kallad grön stål är en fin nyhet. Det är en bra sak att man fått upp ögonen för Ingås och Västnylands potential. Ingå har varit mer i offentligheten de senaste veckorna än tidigare...

SFP:s Wickström gläds över stora företagsnyheterna i Ingå

SFP:s Wickström gläds över stora företagsnyheterna i Ingå

SFP:s viceordförande, Henrik Wickström, gläds över nyheterna Helsingin sanomat om att norska företaget Blastr Green Steel har till avsikt etablera verksamhet i Ingå till Joddbölområdet där Ingås djuphamn finns. Det var där LNG-terminalfartyget placerades i december....