Pääministeri Petteri Orpon hallituksen budjettiesitys esiteltiin tiistaina. RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström näkee ohjelmassa useita hyviä panostuksia Länsi-Uusimaan näkökulmasta. Hän on erityisen iloinen rantarataa koskevasta kirjauksesta.

Rantaradan Karjaa-Kauklahti-osuuden suunnittelua tulee priorisoida. Rahoituksesta päätetään vuonna 2024. Tämä vauhdittaa kehittämistä ja toivon sen myötävaikuttavan junaliikenteen lisääntymiseen pitkällä aikavälillä, Wickström sanoo.

Lisäksi hallitus on päättänyt myöntää 2,5 miljoonan euron rahoitusvaltuutuksen Hangon Koverharin satamalle väylän syventämiseen.

– On hyvä, että tätä satamaa kehitetään myös valmiusnäkökulmasta, Wickström sanoo.

Hallitusohjelman yhteydessä hallituspuolueet päättivät perustaa niin sanotun osaamiskeskuksen Raaseporin ja Porvoonsairaaloiden ympärille. Wickströmin mukaan tätä ei ole unohdettu, vaan se käsitellään myöhemmin. Hän haluaa, että tähän toimintaan ohjataan taloudellisia resursseja.

– Minusta on hyvä, että saamme vihdoin myös pelastajakoulutuksen käyntiin ruotsiksi ja että se sijoitetaan Helsinkiin. On tärkeää varmistaa ruotsinkielisten palveluiden saatavuus, Wickström sanoo.

– Budjettiesityksessä halutaan panostaa yrittäjyyden ja työllisyyden edistämiseen. Panostamme nyt myös peruskouluun, Wickström sanoo.