Viime vuoden joulukuussa tuli tieto siitä, että kantatie 51:n valaistusta jatketaan Länsi-Uudellamaalla. Monen keskustelun jälkeen selvisi, että valaistusta jatketaan Inkoon Öljysatamantieltä kohti Siuntiota.

Nyt asiassa on jälleen ilmennyt uutta tietoa sillä valaistusta saadaan edelleen jatkettua aina Siuntioon asti. 

-ELY-keskus on kilpailuttanut kt 51:lle tievalaistuksen valtiovarainvaliokunnan myöntämän määrärahan mukaan, joka oli 500 000 euroa. Määrärahan käytöstä käytiin ennen hankintaa alueen kuntien kanssa keskustelua ja tämän pohjalta laadittiin hankinta. Hankinnan ja keskusteluiden lopputuloksena on se, että valaistusta jatketaan Inkoon Satamantieltä aina Siuntioon asti siten, että tulevat valot yhdistyvät nykyisten valojen kanssa Siuntiontien risteyksessä. Tämä on aivan mahtava uutinen, sanoo Inkoon kunnanhallituksen pj. Henrik Wickström (r.). 

Näin ollen koko osuus Inkoo-Siuntio saa valaistuksen kt 51:llä, mikä tarkoittaa sitä, että kt 51:llä valaistu osuus on Helsingistä Inkooseen. Valaistusta saadaan myös hieman jatkettua kohti Raaseporia Satamantieltä. 

Kaikki tämä saadaan hankittua nykyisen määrärahan puitteissa. Valtion hankintapäätöksessä on valitusaika vielä meneillään ja se umpeutuu vasta tämän viikon lopussa, jolloin tiedetään, milloin hankkeen maastotyöt voidaan aloittaa.

-Tuntuu hienolta, ettei enää tarvitsee ajaa pimeässä kantatiellä. Haluan myös kiittää kaikkia kuntalaisia, jotka ovat aktiivisesti edistäneet asiaa ja antaneet palautetta asian tiimoilta. Kunta on tehnyt tässä paljon työtä. Alueen kansanedustajat Anders Adlercreutz (r.), Thomas Blomqvist (r.) ja Johan Kvarnström (sd.) ovat vieneet viestiä eteenpäin eduskunnassa, mikä on edistänyt asiaa, sanoo Wickström.