Inkoossa ollaan päivittämässä maa- ja asuntopoliittista ohjelmaa. Kyseinen ohjelma antaa suuntaviivoja Inkoon asuntopolitiikalle ja maankäytölle. Kunnan tavoitteena on hyväksyä kyseinen ohjelma vielä ennen juhannusta.

Ohjelman päivittäminen tuli ajankohtaiseksi viime vuoden loppupuolella. Ohjelman päivittäminen on myös tärkeä Joddbölen kehityshankkeiden vuoksi. Alkuvuodesta norjalainen Blastr Green Steel ilmoitti mittavista kehityssuunnitelmistaan Inkoon Joddbölessä.

-Tavoitteenamme on luoda näkymä sille, mitä Joddbölen kehittäminen merkitsee kunnalle ja meidän maapolitiikallemme. Meidän tulee olla varautuneita erilaisiin skenaarioihin. Mikäli Joddböleen tulee lisää työpaikkoja kasvaa myös asuntojen tarve, sanoo Inkoon kunnanhallituksen puheenjohtaja Henrik Wickström (r.).

Wickströmin mielestä kunta ei voi koko kehitystään laskea norjalaisen yhtiön varaan. Kunnassa on jo tällä erää pula erilaisista asunnoista, mm. vuokra-asunnoista ja kerrostaloasunnoista keskustassa, lähellä palveluita.

-Meidän tulee kaavoittaa uusia alueita, mutta itse näen, että meidän tulee panostaa enemmän tonttien jalostamiseen. Pienenä kuntana emme vielä houkuttele isoja tahoja rakentamaan asuntoja Inkooseen. Tilanne on vaikeutunut entisestään inflaation vuoksi. Olen itse yhdessä muiden päättäjien kanssa käynyt keskustelua siitä, että meidän tulee itse miettiä ratkaisuja tähän. Moni kunta on itse mukana erilaisissa hankkeissa. Parasta olisi kuitenkin se, että saamme houkuteltua ulkopuolisen toimijan toteuttamaan kohtuuhintaisia asuntoja Inkooseen.

Wickström muistuttaa, että perheet ovat pienempiä tänään kuin aiemmin. Mikäli kunta haluaa pysyä strategiansa mukaisessa kasvussaan, vaatii se lisää asuntoja.

-Asuntomarkkinoilla on ollut rauhallista, mutta on ollut mukava huomata, että kiinnostusta kunnan tontteja kohtaan on edelleen. Meillä löytyy hyvät peruspalvelut ja toimiva joukkoliikenne sekä upea luonto. Olemme lähellä pk-seutua, joten Inkoolla on kaikki edellytykset houkutella myös uusia asukkaita. Nyt meidän tulee kuitenkin konkretisoida ajatuksiamme. Muuten kehitys ei saa jatkoa ja se on huono asia.