Kesä on taas täällä. Meillä kaikilla on takana rankka koronan varjossa eletty syksy, talvi ja kevät. Nyt meillä on vihdoin kesä ja toivon, että se antaa meille kaikille mahdollisuuden rentoutua ja nauttia. 

Inkoo on todellinen kesäkunta. Kesäisin Inkoo herää eloon. Viime vuosina Inkoon pienvenesatama-alue sekä Barösundin alue ovat kehittyneet palveluiden suhteen. Minulle parasta kesä-Inkoossa inkoolaisten lisäksi on kuitenkin luonto. Meri, saaristo, metsät ja pellot muodostavat viihtyisän Inkoon.

Suomessa pidettiin kuntavaalit viime sunnuntaina. Haluan omasta puolestani onnitella kaikkia uusia kunnanvaltuutettuja sekä kiittää kaikkia ehdokkaina olleita. Haluan myös lausua nöyrän ja lämpimän kiitoksen kaikille minua kuntavaaleissa äänestäneille. Iloitsen myös siitä, että äänestysaktiivisuus Inkoossa pysyi korkeana verraten suhteellisen heikkoon koko maan äänestysaktiivisuuteen. On hienoa, että inkoolaiset käyttävät demokratian tärkeintä välinettä eli äänestysoikeutta.

Politiikka on yhteistyötä ja olen iloinen siitä, että yhteistyö yli puoluerajojen on onnistunut Inkoossa. Toivon, että voimme yhdessä pitää tästä kiinni jatkossakin. Toimiva yhteistyö on edellytys Inkoon kehitykselle.

Tulevalla valtuustolla tulee riittämään työtä. Sote-uudistus näyttää etenevän eduskunnassa ja uuden valtuustonkin tulee heti ruveta valmistelemaan uudistusta. Kuntien tehtäviin tulee myös muutoksia ja jatkossa kunnan pääpainopistealueet tulevatkin olemaan koulutuksessa, hyvinvoinnin edistämisessä sekä kaavoittamisessa ja kuntakehityksessä.

Vaikka taloudellisesti laaja kokonaisuus, eli sosiaali- ja terveyspalvelut, siirtyvät hyvinvointialueiden hallitsemiksi, uskon kunnilla olevan edelleen tärkeä merkitys ihmisten arjessa. Sote-uudistus vaikuttaa kunnan toimintaan ja meidän onkin panostettava vahvemmin omiin tehtäviimme.

Inkoossa on myönteinen kehitysvire meneillään. Inkoonranta-alue on rakenteilla, omakotitalotontit menevät kaupaksi ja joukkoliikennettä kehitetään. Etätyön lisääntyminen ja monipaikkaisuuden suosio näkyy selkeästi myös meillä ja asukaslukukin on ollut alkuvuodesta kasvussa. Tulevan valtuustonkin on syytä jatkaa aktiivista asuntopolitiikan kehittämistä, jotta tarpeeseen vastataan. Samalla meidän on luotava edellytyksiä yrittäjyydelle sekä kehitettävä palveluita.

Koronavuosi on ollut meille raskas. Olen kiitollinen siitä, että inkoolaiset ovat noudattaneet suosituksia ja tautitilanteemme on pysynyt kohtalaisen hyvänä koko epidemian ajan. Haluan lausua myös suuren kiitokseni koko kunnan henkilökunnalle ja virkakunnalle tekemästänne työstä epidemia-aikana.

Inkoo tarjoaa jokaiselle jotakin. Kutsun sinut lehden lukijana Inkooseen kesällä vierailulle. Meillä on laajasti tarjolla virikkeitä kaiken ikäisille. Inkooseen pääsee helposti julkisilla ja kesällä voit vierailla viikonloppuisin taksiveneellä saaristossa. Ja jos tykästyt Inkooseen voihan sitä toki muuttaa myös tänne.

Haluan toivottaa kaikille lehden lukijoille aurinkoista ja rentouttavaa kesää!

Henrik Wickström
Kunnanhallituksen pj. (r.) 
Inkoon kunta