I början av året inledde VR sina första direkta tågturer mellan Helsingfors och Hangö. Bland HRT-passagerare väckte det en stor besvikelse då HRT:s biljetter inte kunde användas på tåget.

Nu har ett nytt besked kommit och från och med 1 april kan man använda HRT-biljetter ombord på Hangötåget, det vill säga, H-tåget.

-Det här är ett välkommet beslut av HRT. Vi visste från början att beslutet var bakvänt. Det är ingen idé att ha tåg som stannar och som man inte få åka med. Det är bra att vi fått denna ändring till stånd. Jag hoppas att vi under snar framtid kan få fler H-tåg som förhoppningsvis också skulle gynna pendlingen mellan Västnyland och huvudstadsregionen, säger Henrik Wickström, riksdagsledamot för SFP.

Han lyfte fram problematiken i december bland annat i Hufvudstadsbladet 20.12 (https://www.hbl.fi/artikel/5e559038-e396-5230-9a25-197334b392ac)

Det sker även annat längs med kustbanan. 3.4 kommer Ingå station att öppnas upp för tågtrafik igen. Enligt Wickström kommer detta firas småskaligt vid stationen. Mer info om det kommer senare.