Viime lauantaina lähdin lenkille varhain aamulla. Suureksi ilokseni huomasin, että osa Inkoon keskustan linja-autopysäkkikatoksista oli kokenut todellisen muodonmuutoksen.

Pysäkkejä koristelivat kauniit sinertävät taideteokset, joita elävöittivät meriaiheiset yksityiskohdat sekä kuntalaiselämä. Nämä olivat kerrassaan upeita taideteoksia!

Näistä teoksista vastaavat Inkoon kuvataidekoulun lapset ja nuoret, jotka yhdessä ohjaajajiensa Kaisa Erikssonin ja Outi Korhosen kanssa ovat luoneet nämä taideteokset.  Kyseessä on lasten ja nuorten yhteinen hanke, joka tehdään kuvataidekoulun kesäleirin puitteissa.

Olen aina ollut taiteen ystävä. Taide ja kulttuuri luovat elämää ja eloa kuntaelämään. Se tuo valoa, voimaa ja elinvoimaa.  Vielä kun taiteesta vastaavat lapset ja nuoret, tekee se tästä jotenkin pysäyttävän kaunista ja voimaannuttavaa.

Nämä taideteokset ovat niin hienoja, että niitä kannattaa tulla ihastelemaan kauempaakin. Tämä osoittaa sen, että suhteellisen pienellä, mutta äärimmäisen luovalla tavalla voi saada paljon hyvää aikaan.

Kiitos Inkoon Kuvataidekoulu. Te teitte meidän Inkoostamme viihtyisämmän paikan meille kaikille. Stort tack Ingå bildkonstskola för ert fantastiska jobb ni gjort!