Työllisyys sekä työllisyyden edistäminen tulevat varmaan tulevanakin vuonna värittämään poliittista keskustelua. Työllisyysluvut ovat heikentyneet koronaepidemian vuoksi, joten on tärkeää, että päättäjät miettivät ratkaisuja työllisyyden edistämiseksi. 

Monelle yrittäjällekin koronavuosi on ollut raskas. Vaikka tilanne on haastava, on tulevaisuutemme kannalta äärimmäisen tärkeää, että voimme luoda uskoa ja toivoa tulevaisuutta silmällä pitäen.

Mielestäni nyt olisi tärkeää huomioida pk-yritykset. On syytä muistaa, että suurin osa yrityskentästä koostuu pk-yrityksistä. Itse toivoisin, että pk-yrityksiä kannustettaisiin kasvuun myös näinä aikoina.

Yksi haastavimmista kysymyksistä pk-yrityksissä on ensimmäisen työntekijän palkkaaminen. Mielestäni nyt olisi luotava valtion puolelta rekrytointituki yrityksille, jotka haluavat palkata ensimmäisen työntekijän. Suora tuki suunnattuna yrityksille lisäisi heti työmahdollisuuksia sekä vähentäisi yrittäjien riskejä. 

Nyt on tärkeää löytää tukimuotoja, jotka kannustavat työllisyyteen sekä kehittämiseen. Ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen suunnattu tuki olisi yksi varteenotettava vaihtoehto, jota valtion tasolla tulisi harkita.

Henrik Wickström
RKP:n varapuheenjohtaja 

 

Kirjoitus on julkaistu Länsi-Uusimaa -lehdessä 19.12.2020. Voit lukea sen myös täältä.