Inkoossa valmistelemme parhaillaan kuntastrategiaa. Kuntastrategia ohjaa kaikkea kunnan toimintaa ja on näin ollen yksi kunnanvaltuuston tärkeimmistä ohjauskirjoista, jonka se hyväksyy.

Kuntastrategian tulee aina katsoa tulevaisuuteen. Mielestäni kuntastrategiassa on juuri tärkeää uskaltaa visioida ja tunnistaa, mitkä ovat kunnan vahvuudet ja mitä mahdollisuuksia meillä on. Yksi iso mahdollisuus, joka Inkoolla on, on Joddbölen syväsatama ja sen välittömässä läheisyydessä oleva alue.

Fortum julkaisi loppuvuodesta 2018 vaikuttavia kehityssuunnitelmia Joddbölen alueen kehittämiseksi. Nuo uutiset olivat toivottuja ja sen jälkeenkin kunta on pyrkinyt aktiivisesti edistämään sitä, että Fortum voisi toteuttaa omia suunnitelmiaan. Mikäli edes osa Fortumin mittavista suunnitelmista toteutuisi, se vaikuttaisi mullistavalla tavalla Inkooseen. Saisimme lisää työpaikkoja kuntaan, mikä toivottavasti houkuttelisi uusia asukkaita muuttamaan Inkooseen sekä entistä parempien palveluiden tarjoamiseen kaikille inkoolaisille.

Joddbölen alue on teollisuuden näkökulmasta todellinen helmi. Sijainti syväväylän varrella vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä ja kansainväliseltä lentokentältä tekevät Joddbölestä houkuttelevan teollisuusalueen. Alue on laaja, mikä myös on hyvä asia monenkin toiminnan näkökulmasta. 

Inkoo pyrkii kuntana edistämään aktiivisesti Joddbölen kehittämistä. Alueella myös paikallinen Inkoo Shipping kehittää toimintaansa jatkuvasti, mikä on hienoa.

Mielestäni on myös tärkeää, miten me voisimme edelleen parantaa Joddbölen toimintaedellytyksiä. Yksi kehittämiskohde olisi selkeästi pistoraide, joka kulkisi aina satama-alueelle asti. Tämä mahdollistaisi laajemminkin Joddbölen kehittämisen.

Joddböle on Inkoolle todellinen mahdollisuus. Kun Inkoossa lähdemme päivittämään uutta kuntastrategiaa, emme saa unohtaa Joddbölen mahdollisuuksia. On selvää, että kuntana meidän täytyy olla valmiina siihen, että Joddbölen alue lähtee kehittymään laajemminkin tämän valtuustokauden aikana.